Kopje Koffie

Opzet van het project

Begin 2010 vroegen een aantal studenten aan onze bezoekers waarom ze naar het Huizeke kwamen. Studenten van de HUB hebben dit gebundeld. 

Enkele vaststellingen zijn: Er is steeds meer eenzaamheid. Veel ouderen komen naar het Huizeke voor de kleinschaligheid en de gezelligheid. De inzet van de vrijwilligers wordt ten zeerste geapprecieerd. De mensen krijgen activiteiten aangeboden, maar niets is verplicht. Er is niet enkel begeleiding nodig maar vooral aanwezig zijn voor de mensen (Presentie). Het onthaal heeft hierin zijn eigen karakter en zijn eigen bedoeling.

Vanuit deze conclusies werd nagedacht over het beter bereiken van mensen in eenzaamheid in deze wijk. Een projectoproep van de Koning Boudewijnstichting, die initiatieven wil waarderen waar mensen samenkomen rond een kop koffie en zo uit hun eenzaamheid raken gaf ons wat perspectieven.


We dienden een project in onder de naam “Kopje Koffie” en dit werd goedgekeurd. Bedoeling is dat we van april tot juni 2010 met een gezellige koffiekar een aantal sociale woonblokken bezochten en de bewoners die we ontmoeten een lekkere kop koffie aanboden. Zo willen we hen aanspreken en uitnodigen om naar het Huizeke te komen.


Wijzelf zoeken vrijwilligers die in groepjes van drie willen meegaan, op maandagnamiddag (14-16u) of donderdagnamiddag (14-16u). We vragen van deze vrijwilligers dat ze de gezellige warmte van het onthaal uitstralen en bij een kop koffie een praatje slaan en het Huizeke warm aanbevelen. Heb je interesse, geef ons een seintje, 02/511.15.77. Of mail naar steven@vrienden-huizeke.be