Vrijwilligers gezocht

ONTHAALVRIJWILLIGER

Ben je sociaal, wil je graag ten dienste staan en je inleven in de leefwereld van mensen in armoede?  Sta je bovendien sterk in je schoenen en kun je zelfstandig werken? Dan is deze vrijwilligersvacature misschien wel iets voor jou.

Vrienden van het Huizeke is een Brusselse Vereniging waar armen het woord nemen gelegen in de Marollen.   We strijden er  voor gelijke kansen van kansarmen op vlak van sociale netwerken, onderwijs, en gezondheidszorg.  Dit aan de hand van projectwerking en onze onthaalnamiddagen, die doorgaan in ons buurthuis.

Om deze onthaalnamiddagen te organiseren en in goeie banen te leiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers, die zich op regelmatige basis een namiddag kunnen vrijmaken om het onthaal te verzorgen. Dit kan  op donderdag- en vrijdagnamiddag van 13.30 - 18.15

Concreet

- Je waakt er over dat bezoekers die aanbellen, binnen gelaten worden door jou of je collega-onthaalvrijwilliger. Mensen onder invloed van alcohol of drugs zeg je vriendelijk maar kordaat dat ze die dag niet welkom zijn. Je maakt hen ook duidelijk dat ze in nuchtere toestand meer dan welkom zijn.

- Je bebedient de zoekers van een drankje.

- Je bent voor onze bezoekers, mensen in armoede, een luisterend oor op een respectvolle wijze.

- Je zorgt er voor dat regels in het onthaal worden nageleefd. Je doet dit onder de verantwoordelijkheid van de professionals die steeds in huis aanwezig zijn.

- Je draagt mee verantwoordelijkheid voor de aangename sfeer die we van oudsher hebben in het buurthuis, waardoor dit voor velen echt een oase is.

Wat bieden wij?

- Je kan regelmatig deelnemen aan vormingen voor vrijwilligers, intern of extern.

- Je komt terecht in een gezellige vriendenclub waar veel gelachen en gefeest wordt.

- Je krijgt veel genegenheid van de bezoekers.

- Je geeft concrete vorm aan je solidariteit met mensen die in kansarmoede leven.

- Je werkt daadwerkelijk mee aan de bestrijding van eenzaamheid in de grootstad.

- Je wordt professioneel ondersteund.

- Je bent verzekerd tijdens je vrijwilligersactiviteiten.

Heb je er zin in gekregen en wil je onze ploeg van vrijwilligers komen versterken, of wil je graag nog wat extra informatie, of eens een kijkje komen nemen?

Laat het ons telefonisch weten op 02/511.15.77 of via mail op steven@vrienden-huizeke.be


ONTHAALPORTIER

Vrienden van het Huizeke is een Brusselse Vereniging waar Armen het Woord nemen gelegen in de Marollen.   We strijden er  voor gelijke kansen van kansarmen op vlak van sociale netwerken, onderwijs, en gezondheidszorg.  Dit aan de hand van projectwerking en onze onthaalnamiddagen, die doorgaan in ons buurthuis.

Om deze onthaalnamiddagen te organiseren en in goeie banen te leiden, zijn we op zoek naar enkele onthaalportiers, die zich één of meerdere namiddagen per week kunnen vrijmaken.

Dit kan  op maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag van 14u  tot 18u.

Concreet        

·         Bezoekers, mensen in armoede bellen aan, aan ons Huizeke, je opent de deur voor elke bezoeker.

·         Je begroet de bezoekers en knoopt graag een gesprekje met hen aan. Je bent het eerste contact en daardoor het visitekaartje van het Huizeke

·         Mensen onder invloed van alcohol of drugs zeg je vriendelijk maar kordaat dat ze die dag niet welkom zijn. Je maakt hen ook duidelijk dat ze in nuchtere toestand meer dan welkom zijn.

·         Je zorgt er voor dat de deur niet open blijft staan, nadat iemand het Huizeke verlaat.

 Wat bieden wij?

·         Je komt terecht in een gezellige vriendenclub waar veel gelachen wordt
  en waar vrijwilligers echt gewaardeerd worden.

·         Je krijgt veel genegenheid van de bezoekers.

·         Je geeft concrete vorm aan je solidariteit met mensen die in kansarmoede leven.

·         Je kan regelmatig deelnemen aan vormingen voor vrijwilligers, intern of extern.

·         Je werkt daadwerkelijk mee aan de bestrijding van eenzaamheid in de grootstad.

·         Je wordt professioneel ondersteund.

·         Je bent verzekerd tijdens je vrijwilligersactiviteiten.

Heb je er zin in gekregen en wil je onze ploeg van vrijwilligers komen versterken, of wil je graag nog wat extra informatie, of eens een kijkje komen nemen?

Laat het ons telefonisch weten op 02/511.15.77 of via mail op steven@vrienden-huizeke.be


BEGELEIDING BEWONERS

CAW Brussel vzw Vrienden van het Huizeke is op zoek naar vrijwilligers om de bewoners uit de onthaalhuizen te begeleiden/vergezellen/ondersteunen, vooral bij het in orde brengen van hun administratie.

Concreet wil dit zeggen : meegaan naar mutualiteit, gemeente, OCMW, ziekenhuis, dokter, enz… (regio Brussel) zodat ze die drempel kunnen overwinnen.

Het gaat niet om vaste momenten, wij houden ons er wel aan je - in de mate van het mogelijke -  enkele dagen op voorhand te verwittigen wanneer we beroep op je willen doen.

Hou er ook rekening mee dat elke opdracht enige tijd in beslag kan nemen, gezien de wachttijden bij de verschillende administratieve diensten.

Een degelijke kennis van zowel het Nederlands als het Frans (gesproken) is een vereiste.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie ? Neem dan contact op met Kris Raemdonck op het nummer 02/513.28.46, of per fax op het nummer 02/503.44.25, of stuur een mailtje naar kris.raemdonck@cawbrussel.be.


KOPJE KOFFIE

Eén van onze projecten in het thema gezondheidszorg is  “ Kopje Koffie” .  Hiermee willen we aan antwoord bieden op de vereenzaming in sociale woonblokken in de Marollenwijk in Brussel, en tevens de bewoners  uitnodigen om naar het buurthuis van “Vrienden van het Huizeke” te komen.

Om dit te verwezelijken zijn we op zoek naar vrijwilligers die met een gezellige koffiekar in een groepje van 3 personen, een aantal sociale woonblokken bezoeken en de bewoners die je ontmoet een lekkere kop koffie aanbieden. Dit op maandagnamiddag (14-16u) of donderdagnamiddag (14-16u). We vragen van deze vrijwilligers dat ze de gezellige warmte van het onthaal uitstralen en bij een kop koffie een praatje slaan en het Huizeke warm aanbevelen.

 
Comments