Missie en visie

VZW Vrienden van het Huizeke wil mensen die in armoede leven betrekken in de maatschappij, hun zelfredzaamheid bevorderen en samen streven naar méér kansen.

De strijd tegen armoede versterken en hoop brengen waar die meest nodig is.

In het hart van Brussel streven we met VZW Vrienden van het Huizeke naar een wereld waar iedereen gelijke kansen en welzijn geniet.

Wij geloven in het versterken van de stemmen van degenen die vaak het zwijgen wordt opgelegd. Onze focus ligt op het betrekken van mensen in armoede, het verhogen van hun zelfredzaamheid en het samen bouwen aan een samenleving waar ze zich betrokken voelen.

Onze filosofie

Menselijk

We zien in ieder die langskomt een mens, geen dossier, en benaderen hen ook vanuit ons mens zijn.

Gastvrij

We maken geen onderscheid in afkomst, geslacht, religie, klasse.

Ontspanning 
& Educatie

We maken ook tijd voor plezier, samen feesten én samen leren.

Ondersteuning

We gaan samen op zoek naar het meest gepaste antwoord op de (hulp)vraag.

Buurthuis het huizeke

Het kloppende hart van onze activiteiten is het buurthuis, gelegen op Vossenplein 23, 1000 Brussel. Hier verwelkomen we je op weekdagen van 14u tot 17u. Het dient als een ruimte voor vergaderingen, vieringen, ontmoetingen en als startpunt voor externe activiteiten.

Wie we helpen

Onze deuren staan open voor iedereen in nood, met een speciale focus op diegenen die geconfronteerd worden met uitdagingen zoals armoede, sociale uitsluiting en thuisloosheid. Onze missie is simpel: een veilige haven bieden en de drempel voor hulp zo laag mogelijk maken en houden.