Opening 'Den 12'

Gepubliceerd op
14/11/2023

Na een grondige renovatie van twee jaar schittert nu "Den 12," het nieuwe opvanghuis voor daklozen in hartje Brussel.

Onze collega's Andy en Sofie leiden dit project met toewijding en vastberadenheid. Den 12 is meer dan alleen een opvanghuis; het is een plek van herstel en zorg voor dakloze tuberculosepatiënten na hun ziekenhuisopname. Ons voornaamste doel? Genezing.

Met zes comfortabele studio's bieden we onderdak aan dakloze mannen, met of zonder wettig verblijf. De studio's worden alleen betrokken nadat de tbc-patiënten niet langer besmettelijk zijn. We streven ernaar om iedereen de kans te geven om volledig te herstellen in een veilige omgeving, met dagelijkse, op maat gemaakte ondersteuning. Naast medische zorg, bieden we hulp bij administratieve kwesties, psychologische begeleiding en begeleiden we onze bewoners op hun pad naar maatschappelijke re-integratie. Onze mannen blijven doorgaans tussen de drie maanden en een jaar, waarbij ze zichzelf opnieuw ontdekken.Het heeft zelfs de aandacht getrokken van Het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231014_95339365


Dit opvanghuis is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen verschillende organisaties, waaronder 't Huizeke, BELTA voor medische ondersteuning, en Damiaanactie voor financiële steun. De renovatie werd voornamelijk gefinancierd door Lions Clubs. Het opgeknapte pand biedt nu zes studio's met eigen keuken en badkamer, en er is ook een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners kunnen samenkomen en een gevoel van samenhorigheid kunnen ervaren.